top of page
adalmiina-5.jpg
adalmiina-31.jpg

Kuka?

Heissan! Mää oon Adalmiina, kolmannen vuoden graafisen suunnittelun opiskelija ja valokuvaaja. Alunperin Keski-Suomen tyttö, mutta hyvin jo solahtanut etelän vilskeeseen. Mut voi usein löytää koneelta ympäröitynä puoliks juoduilla kahvikupeilla, tai sitten mökiltä saunaa lämmittämästä. Oon semmonen sosiaalinen ja rempseä, suorasukaisella huumorilla varusteltu tyyppi. Harvemmin tullut vastaan ihmistä, jonka kanssa en tulis juttuun!

Instagramista mut löytää käyttäjillä:

@valokuvausadalmiina
@magentamuija

Arvot

Lempeys. Ymmärtävällä mielellä pääsee pitkälle.

Rohkeus. Kokeilemalla uusia juttuja pääsee kokemaan ne parhaat jutut.

Yhdenvertaisuus. Kaikki me ollaan vaan ihmisiä. Käyttäydytään sen mukaan.

Mitä?

Brändäys

Yksi itseäni eniten kiinnostavista asioista graafisessa suunnittelussa on brändin rakennus. Se miten tulevaisuudessa otetaan muutos huomioon. Miten rakentaa aikaa kestävä brändi, joka ei kuitenkaan ole tylsä ja kädenlämpöinen.

Mainonta

Rakastan hyvää mainontaa, ja se onkin toinen itseä eniten kiinnostavimmista osa-alueista graafisessa suunnittelussa. Hyvä mainos jää elämään. Kukapa ei rakastaisi Saarioisen ’’meidän äiti, tekee teidän äitien ruuat’’. Tulevaisuudessa haluan mahdollisesti olla suunnittelemassa mainoskonsepteja ja kampanjoita.

Valokuvaus

Valokuvaus ja kuva itsessään on mun ominta alaa. Mitä ja miten viestimme kuvalla. Kuvalla luodaan mielikuvia, ja siksi sillä on valta vaikuttaa. Graafisena suunnittelijana mulla on vielä enemmän vapautta päästä vaikuttamaan siihen, mitä tulevaisuudessa kuva pitää sisällään.

web-design

Haluan oppia lisää saavutettavuudesta nettisivusuunnittelussa. Selkeät ja saavutettavat sivut eivät ole itsestäänselvyys. 

Miksi?

Miksi musta tulee Graafinen Suunnittelija? 

Oon aina ollut hyvin kiinnostunut yhteiskunnasta, siitä miten se pyörii, mikä osa kullakin meistä siinä on, ja miten me voitaisiin ihmisinä luoda sellainen maailma, jossa mahdollisimman monella olisi mahdollisuus tulla näkyväksi, ja tasa-arvoiseksi yhteiskunnan jäseneksi. Niin rohkea en kuitenkaan ollut, että olisin politiikan saralle päätynyt, joten etsin itselleni tien kulisseihin graafisen suunnittelun pariin. Mielestäni tämä ala antaa mahdollisuuden muuttaa mielikuvia ja asenteita yhteiskunnassa. Rakentaa toimivampia ratkaisuja arjen keskelle, ja raivata edelläkävijänä tilaa niille, joilla ei yhteiskunnassa ole annettu tarpeeksi jalansijaa vaikuttaa.

Joku varmaan tuhahtaisi mun maailman parannus haaveille, mutta aina saa haaveilla paremmasta representaatiosta, selkeämmästä viestinnästä ja saavutettavasta web-designista! Maailman parantaminen lähtee pienestä, eli hyvästä suunnittelusta.

bottom of page